Pangalaman 20 Taun Dina Widang Ieu

Naon ari pneumatic conveying?

Naon ari pneumatic conveying?

Pneumatic conveying nyaéta angkutan padet bulk ngaliwatan pipa ku ngagunakeun aliran hawa atawa gas lianna.... Angkutan pneumatic bisa diwangun salaku tekanan positif atawa sistem vakum.

conveying1

conveying bubuk pneumatic ngagunakeun énergi aliran hawa.Pneumatic conveying disebut oge conveying hawa atawa sistem conveying hawa.Aplikasi khusus téknologi fluidisasi pikeun ngangkut bahan granular sapanjang arah aliran hawa dina pipa anu ditutup.Tata perenah alat conveying pneumatic basajan tur gampang beroperasi.Éta tiasa dianggo pikeun transportasi horisontal, nangtung atanapi serong.Salila prosés transportasi, operasi fisik sapertos pemanasan, pendinginan, klasifikasi aliran ramah-garing, atanapi sababaraha operasi kimia ogé tiasa dilaksanakeun dina waktos anu sami.

conveying2

Numutkeun dénsitas partikel dina transportasi pipa, transportasi pneumatic dibagi kana:

1. Angkutan fase éncér: eusi padet kirang ti 100kg / m3 atanapi rasio padet-to-gas (rasio laju aliran massa antara volume transportasi padet sareng konsumsi gas anu saluyu) nyaéta 0.1-25.Laju gas operasi relatif tinggi (ngeunaan 1830ms, nurutkeun tekanan gas dina pipa, éta dibagi kana tipe nyeuseup jeung tipe pangiriman tekanan. Tekanan dina pipa leuwih handap tekanan atmosfir, nyeuseup nyoco dahar, tapi kudu jadi unloaded dina tekenan négatip, sarta eta bisa diangkut kasarna.Jarakna pondok, tekanan dina pipa dimungkinkeun leuwih luhur batan tekanan atmosfir, sarta ngurangan téh merenah, sarta eta bisa diangkut pikeun jarak anu leuwih panjang, tapi bubuk nu. partikel kudu dikirim kana pipa tekanan ku feeder a.

2. Angkutan fase padet: prosés transportasi dimana eusi padet leuwih luhur ti 100kg / m3 atawa rasio solid-gas leuwih luhur ti 25. Laju hawa operasi low, sarta tekanan hawa luhur dipaké pikeun ngabentuk sistem pangiriman hawa. .Intermittent hawa-kaeusi tank tipe angkutan fase padet.Nempatkeun partikel kana tanki tekanan dina bets, lajeng ventilasi aranjeunna pikeun loosen aranjeunna.Nalika tekanan dina tank ngahontal tekanan nu tangtu, buka klep ngurangan tur niup partikel kana pipe conveying pikeun transportasi.Pulsa conveying nyaéta pikeun ngalirkeun atmosfir dikomprés kana tank handap pikeun loosen bahan;pulsa sejen aliran atmosfir dikomprés kalawan frékuénsi 2040min-1 ieu ditiup kana inlet tina pipe feed, ngabentuk bolak disusun kolom leutik sarta bagian leutik dina pipa Kolom hawa ngagunakeun tekanan atmosfir pikeun nyorong ka hareup.Angkutan fase padet gaduh kamampuan transportasi anu ageung, tiasa dipencet jarak jauh, karusakan bahan sareng ngagem konfigurasi alit, sareng konsumsi énergi ogé kirang.Nalika ngalaksanakeun transportasi fase éncér dina sistem transportasi pipa horisontal, laju gas kedah kawilang luhur supados partikel diungsikeun sareng ditunda dina aliran hawa.Lamun milih conveying fase éncér atawa conveying fase padet, éta dirancang nurutkeun conveying kaluaran jeung kinerja bahan bubuk.


waktos pos: Nov-22-2021